Zo voorkom je dat er bij jou thuis wordt ingebroken tijdens de donkere maanden

De R zit weer In de maand, en dat betekent dat het aantal woninginbraken in Nederland weer snel stijgt. Tijdens de donkere dagen stijgt het aantal woninginbraken onder andere doordat inbrekers minder goed zichtbaar zijn In het donker maar ook omdat mensen vaak net wat meer geld willen hebben. Het aanbreken van de herfst en de komst van de winter is dus een mooi moment om stil te staan bij de veiligheid van jouw woning en goed na te denken over de manieren waarop je jouw woning beter zou kunnen beveiligen tegen een potentiële woninginbraak.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om ervoor te zorgen dat er bij jou thuis niet wordt ingebroken is simpelweg ervoor te zorgen dat er niemand bij je binnenkomt. Een voor de hand liggende optie hierin is het hang- en sluitwerk. Stevige deuren en goede ramen zijn hier van de basis evenals stevige raamkozijnen. Als je stevige ramen en deuren hebt is het belangrijk dat ze ook goed blijven zitten. Let er dus op dat je goede sloten in je deuren zet, het liefst met meerdere contactpunten, en goede scharnieren. Het is dan dus wel van essentieel belang dat je de deur ook altijd op slot draait. nog een stap eerder in het proces van de inbreker onderbreken? Installeer verlichting aan de buitenkant van je huis. Inbrekers vinden het vervelend om gezien te worden en een goed verlichte buitenkant van de woning zorgt ervoor dat de kans op een inbraak drastisch wordt verlaagd. Het kan ook helpen om een hek om je woning heen te plaatsen maar dit is natuurlijk niet voor iedereen van toepassing.

Verjaag de boef

Honden spelen al sinds mensenheugenis een belangrijke rol In de beveiliging. Honden merken het op wanneer iemand je huis binnenkomt en gaan dan blaffen. hierdoor word jij wakker dan krijg je de kans om de inbreker te verjagen. vaak is dit niet eens nodig. Een inbreker zal niet een huis betreden wanneer hij weet dat daar een hond is en als hij dat nog niet had opgemerkt dan schrikt de inbreker vanzelf wanneer hij de hond hoort blaffen. op deze manier heeft een hond een afschrikkende werking. tegenwoordig is het niet voor Iedereen realistisch om een hond te nemen. Op dat moment is een alarmsysteem een goede optie. Een alarmsysteem woning kan bijvoorbeeld snel worden aangeschaft op verisure.nl. Een alarmsysteem zal de inbreker afschrikken doordat het veel geluid maakt en er eventueel direct politie naar je woning wordt gestuurd.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...

Camping Italie is genieten van ”La dolce vita”

Italië is het favoriete vakantieland van heel veel mensen. Je kunt hier ieder jaar...

Hou je van grillen? Zo kies je de beste grillplaat!

Als je van barbecueën houdt, dan is een goede grillplaat onmisbaar in je keuken....

Zo voorkom je dat er bij jou thuis wordt ingebroken tijdens de donkere maanden

De R zit weer In de maand, en dat betekent dat het aantal woninginbraken...