Zo richt je de perfecte eetkamer in!

De eetkamer is tegenwoordig zoveel meer dan alleen maar een ruimte waar gegeten wordt. In deze ruimte wordt, net zoals in de andere ruimtes in huis, vaak echt geleefd. Sterker nog, de eetkamer wordt steeds vaker ook betrokken bij de woonkamer waardoor er een woon-/eetkamer gedeelte ontstaat. Van ontbijt tot lunch tot diner en van studeren tot gezellig praten tot een spelletje, de eetkamer is zoveel meer dan een eetkamer alleen. In dit blog geven we je dan ook graag wat tips over hoe jij je eetkamer functioneel in kan richten.

De eettafel

Het belangrijkste onderdeel van de eetkamer is wat ons betreft toch wel de eettafel. De eettafel is het meubel waar alles centraal staat en waar het gebeurt. Hieraan wordt gegeten, gedronken, gelachen, gehuild, gestudeerd en genoten van goed gezelschap tijdens de feestdagen. Daarom mag je jezelf best een beetje uitleven als je op zoek gaat naar een nieuw eettafel. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende vormen, maten en materialen dat een beetje vooronderzoek niet overbodig is. Sommige zeggen dat de vorm van je eettafel al en bepaalde sfeer uitstraalt. Zo heeft een ronde eettafel bijvoorbeeld geen hoeken en is de lijn doorlopend. Iedereen zit even ver van het midden vandaan waardoor deze tafel ook wel staat voor gelijkheid. Bij de rechthoekige tafel is dit juist het tegenovergestelde. Wie daar aan de kopse kant zit, zit het meest van de rest vandaan en heeft meestal het beste overzicht. De vierkante tafel staat ook voor gelijkheid maar door de hoeken is het ook weer ieder voor zich. Uiteraard is dit maar een mening en moet je altijd nog zelf de keuze maken over welke tafel het beste in jouw huis past.

De eetstoelen

Na de eettafel zijn de stoelen misschien wel het belangrijkste element van deze ruimte. Niet omdat ze zo goed zichtbaar zijn maar wel omdat de stoelen de comfort van deze ruimte heel sterk beïnvloeden. Ga maar na, wanneer je niet op een fijne en comfortabele stoel zit wil je het liefst na een korte tijd alweer op staan. Dit is juist iets wat je in deze ruimte wilt vermijden. Je wilt juist dat iedereen lekker lang blijft natafelen of op een fijne manier zijn of haar (huis)werk kan maken. Comfortabel stoelen zijn dus een must.

De styling

Eenmaal de juiste tafel en stoelen in huis? Dan heeft de eetkamer natuurlijk ook nog een beetje styling nog. Zorg ervoor dat je deze ruimte gezellig aankleedt zodat er een prettige en warme sfeer ontstaat. Natuurlijke tinten en hout zijn altijd perfect voor deze ruimte en geeft het echt een huiselijk gevoel. Ook fijn geweven stoffen en grote, zachte lampen zijn precies wat je zoekt voor deze ruimte. Wil je nieuwe accessoires, stoelen of tafels kopen? Neem dan eens een kijkje bij station7.nl

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Zo zorg je voor een onvergetelijke avond met je bedpartner

Terwijl de ene persoon waarde hecht aan een vaste partner en ook alleen daar...

Kerstpakketten voor ieder bedrijf

Voor het personeel is het belangrijk om in de maand december waardering vanuit het...

Wat kan je met marketing automation?

Wil je efficiënter werken en je marketing meten en verbeteren? Dan is marketing automation wellicht iets...

Waarom water drinken zo belangrijk is!

Je lichaam bestaat voor wel meer dan 60 procent uit water. Elke dag voldoende...