Zo houd jij je etenswaren langer goed

Gooi je vaak eten weg of laat je het per ongeluk bederven? Dat is niet alleen erg zonde, maar ook niet goed voor het milieu en je portemonnee. Daarom is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Wij geven je enkele tips hoe je etenswaren bewaard en voorkomt dat het bederft.

Voorraadkast

Elke keuken heeft wel wat voorraadkasten. Dit is de perfecte plek om producten te bewaren die lang mee gaan. Op de meeste etenswaren staat hoe dit precies bewaard dient te worden. Staat er op dat het op een koele, droge en donkere plek moet worden bewaard? Dan is het keukenkastje een goede plek om dit te leggen. Denk bijvoorbeeld aan pasta, rijst, tomatensaus of aardappelen. Is het erg warm in huis omdat het zomer is? Dan kun je altijd iets in de koelkast leggen.

Koeling

Heb je een koelkast voor horeca? Of heb je gewoon een normale koelkast met een geschikt formaat voor jou? Dan kun je het beste veel in de koelkast bewaren. Denk voornamelijk aan bederfelijke producten zoals vis, vlees, groenten en fruit. Niet elk soort groente en fruit hoeft in de koelkast, maar zo blijft het wel langer goed. Zo blijft een avocado misschien wel een week langer goed als hij gekoeld bewaard wordt. In de zomer voorkom je ook fruitvliegjes door je koelkast meer te gebruiken. Kaas hoeft niet altijd in de koelkast, afhankelijk van het type kaas. Een zachte Franse kaas is namelijk veel lekkerder als hij wat zachter geworden is.

Vriezer

De vriezer wordt niet alleen gebruikt voor kant en klare pizza’s, maar is ook perfect voor het bewaren van brood, snacks en sommige groenten en fruit. Hou je van smoothies? Probeer dan eens wat fruit in de vriezer te bewaren, zoals aardbeien. Dan blijft je smoothie goed koud en het fruit lang goed. Brood kun je prima opwarmen in de broodrooster, ook als het nog bevroren is. Een voorraad in de vriezer is soms erg handig om te hebben.

Conclusie

Om te voorkomen dat je eten weggooit of het bederft kun je veel invriezen of in de koelkast bewaren. Controleer altijd wat je in huis hebt en wat er weg moet voordat je boodschappen gaat doen. Zo ben je altijd op de hoogte van je voorraad en koop je niet te veel of te weinig. Vaak kun je van de overblijfselen ook een prima maaltijd koken!

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...

Ontdek de wereld van event management en business services opleidingen!

Hallo daar! Als je hier bent, ben je vast op zoek naar een nieuwe...

Een eigen zomerhuis voor jou alleen

Zodra de zomer in Scandinavië nadert, lonkt de prachtige natuur en de ontspannen sfeer...

Ontdek de kleurrijke sapwereld van Dr. Blend!

Heb je ooit gehoord van Dr. Blend? Zo niet, dan is het hoog tijd...