Woningontruiming voor een vervuilde woning

Als jij een woning hebt verhuurd dan is het voor jou als verhuurder erg belangrijk dat de huurders goed en zuinig met je woning omgaan. Helaas gebeurd dit niet altijd en kan het wel eens gebeuren dat de huurders erg onhygiënisch hebben geleefd of veel schade hebben aangebracht. Hier vind je meer informatie over wat je kan doen wanneer huurders erg onhygiënisch hebben geleefd en ook schade hebben aangebracht. 

 

Laat je woning ontruimen

Als de huurders de sleutels hebben ingeleverd of je hebt ze via de rechtbank uit huis laten plaatsen, dan is de kans aanwezig dat er overal vuil ligt en ze alles hebben achtergelaten. Omdat je de totale schade wilt opstellen is het erg belangrijk dat jij je woning zo snel mogelijk laat ontruimen. Dit kan je het beste laten doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontruimen van woningen zoals woningontruiming Leiden. Zij weten namelijk precies hoe ze overweg moeten gaan met vervuilde woningen want het is namelijk niet goed voor je gezondheid om in een onleefbare ruimte aanwezig te zijn. 

 

Schade opstellen

Wanneer de woning ontruimd is, dan is het belangrijk dat je de toegebrachte schade zo snel mogelijk gaat opstellen. Ernstige vervuilde woningen hebben altijd wel een vorm van schade. Als je de totale schade hebt opgesteld, dan kan je hiervoor een claim indienen bij de verzekeringsmaatschappij mits je hiervoor verzekerd ben. Als de verzekering akkoord gaat met de claim dan wordt er ook een expertise uitgevoerd door de verzekeringsmaatschappij. Als je hier geen verzekering voor hebt, dan moet je een schadeclaim indienen via de rechtbank en dat kan veel tijd en geld kosten. In enkele gevallen is het goedkoper om de schade dan niet te verhalen op de huurder. 

 

Woning laten reinigen

Als de huurders de woning verlaten hebben en de schade is opgesteld, dan is het erg belangrijk dat de woning weer gereed wordt gemaakt voor de volgende huurders want anders loop je als verhuurder natuurlijk inkomsten mis. Schoonmaak vervuilde woning is zeer intensief werk en moet natuurlijk op de juiste manier uitgevoerd worden. Je kan daarom dit werk het beste overlaten aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontruimen en reinigen van vervuilde woningen. Als jij je woning toch zelf wilt reinigen, dan is het erg belangrijk dat je beschermende kleding draagt zoals een overall en een mondmasker. De kans is namelijk erg groot dat er schimmels en stoffen aanwezig zijn die zeer schadelijk zijn voor je gezondheid.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...