Wat te doen in Kroatië?

Kroatië is de afgelopen jaren een steeds populairder vakantieland geworden. Toch zijn veel mensen zich nog niet bewust van al het pracht dat dit land biedt. In deze blog drukken we je neus even op de feiten. Pas op, want hierna is de kans dat je een Pula kroatie vakantiehuis boekt zeer groot. 

Rovinj

Rovinj is het Saint-Tropez in Kroatië. Rovinj is een mooi en charmant stadje, typisch voor de Kroatische kust. Hier hoeven we je niet te overtuigen waarom het noodzakelijk is om naar Rovinj te gaan en deze stad te bezoeken. Zoek eens wat foto’s op en ze zullen je doen verlangen naar een bezoek aan een van de mooiste steden aan de Kroatische kust. Mulini Beach is ideaal om te genieten van de zee op slechts enkele minuten van het centrum van Rovinj in een veilige en rustige omgeving. Je kunt er uitrusten na lange wandelingen, een leuke middag doorbrengen met je kinderen of genieten van de rust en de schoonheid van het landschap. Breng je vakantie door in een hotel of boek een heerlijk vakantiehuis Rovinj met zwembad

UNESCO werelderfgoed

Weet je niet zeker wat je in Kroatië moet bezoeken? Nou, voor een klein land van iets meer dan 56.000 vierkante kilometer, zul je misschien verrast zijn om te weten dat er tien Kroatische UNESCO Werelderfgoedlocaties zijn die je kunt ervaren en verkennen.

Het totaal van werelderfgoederen van Unesco in Kroatië komt uit op tien. Ondertussen worden nog eens tien plekken overwogen als werelderfgoed. Deze erfgoederen van wereldklasse in Kroatië zijn uitstekende plaatsen om te bezoeken in de herfst en de lente, wanneer de zomerdrukte voorbij is. Het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

De zee op

Wanneer een land een van de mooiste eilandengroepen ter wereld heeft, mag je je kans om langs de kust te varen niet missen.  Tijd doorbrengen op zee is een van de dingen die je moet hebben gedaan in Kroatië. Doe je dit niet, mis je heel wat. Zelfs als je maar een dag kunt gaan, is het de moeite waard. 

Je kunt het beste van Kroatië, zowel op zee als op het land, combineren door je tijd te besteden aan het zeilen langs de Adriatische kust en onderweg stops te maken om het vasteland te verkennen. Het is wel aan te raden om je zeilroute van tevoren uit te stippelen. Zo ben je goed voorbereid en kun je alle mooiste plekjes bezoeken. 
 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...

Camping Italie is genieten van ”La dolce vita”

Italië is het favoriete vakantieland van heel veel mensen. Je kunt hier ieder jaar...

Hou je van grillen? Zo kies je de beste grillplaat!

Als je van barbecueën houdt, dan is een goede grillplaat onmisbaar in je keuken....

Zo voorkom je dat er bij jou thuis wordt ingebroken tijdens de donkere maanden

De R zit weer In de maand, en dat betekent dat het aantal woninginbraken...