Wat komt er kijken bij een linkbuilding strategie?

Voor veel bedrijven is er de afgelopen jaren erg veel veranderd. Zo gaat er tegenwoordig erg veel online en loop je veel klanten mis als je daar niet op inspeelt. Om ervoor te zorgen dat je hier goed op inspeelt, dien je een goede linkbuilding strategie te hanteren. In dit artikelen benoemen wat er in ieder geval van belang is voor de linkbuilding.

 

Wat is linkbuilding?

Als je nog nooit met linkbuilding te maken hebt gehad is het logisch dat je je afvraagt wat dit precies is. Linkbuilding is het verwijzen van de ene pagina naar de ander. Zoekmachines zien deze verwijzing als een soort waardering. De ene pagina linkt naar de ander, dus de auteur zou daar de informatie vandaan gehaald moeten hebben. Met andere woorden, hetgeen dat op de andere pagina staat is wellicht nog interessanter voor degene die gebruik maakt van de zoekmachine. Linkbuilding kan gedaan worden met de pagina’s op de eigen site, maar ook met pagina’s van andere websites.

 

Wat houdt interne linkbuilding in?

Een belangrijk tak van de linkbuilding is de interne linkbuilding. Hierbij zorg je voor een goed link web waarbij je rekening houdt met de pagina’s die je voor jou het belangrijkst zijn. Je zorgt er als het ware voor dat er zowel direct als indirect het meest verwezen wordt naar de belangrijkste pagina’s van je site. Ook dit zorgt ervoor dat de desbetreffende pagina hoger in de zoekmachines komt te staan. Mocht je hiermee willen starten, dan is het wel verstandig om vooraf onderzoek te doen naar wat hier precies bij komt kijken. 

 

Backlinks zijn onmisbaar voor online succes

Bij een linkbuilding strategie kunnen backlinks niet ontbreken. Backlinks zijn links die afkomstig zijn van een andere site. Het vinden van de juiste seo backlinks is erg lastig. De site waar er vandaan gelinkt moet worden dient namelijk relevant te zijn aan die van jou. Als je een goede site hebt gevonden, dien je contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf. Vervolgens vindt er een onderhandeling plaats en dient er een artikel geschreven te worden. Al met al gaat er erg veel tijd zitten in het vinden van de juiste backlinks. Mocht je dit zelf willen doen, dan is het belangrijk dat je hier voldoende tijd en geld voor reserveert. Een betere optie is meestal het werk uitbesteden aan een partij die hier dagelijks mee bezig is. Zij hebben namelijk de juiste connecties om de juiste backlinks te verzamelen. 

 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Zo zorg je voor een onvergetelijke avond met je bedpartner

Terwijl de ene persoon waarde hecht aan een vaste partner en ook alleen daar...

Kerstpakketten voor ieder bedrijf

Voor het personeel is het belangrijk om in de maand december waardering vanuit het...

Wat kan je met marketing automation?

Wil je efficiënter werken en je marketing meten en verbeteren? Dan is marketing automation wellicht iets...

Waarom water drinken zo belangrijk is!

Je lichaam bestaat voor wel meer dan 60 procent uit water. Elke dag voldoende...