Wat is letselschade en wat komt erbij kijken?

Letselschade kan mentale of fysieke schade zijn als gevolg van een ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een andere manier waarbij jij schade hebt opgelopen. Heb jij of iemand in je omgeving last van letselschade? Lees dan hier wat er allemaal bij komt kijken.

Juridisch advies

Indien je letselschade hebt zul je vast juridische hulp nodig hebben. Vaak nemen mensen niet direct de verantwoordelijkheid op zich, maar als er ernstige gevolgen zijn dan heeft de persoon die het heeft aangericht wel de verantwoordelijkheid. Kies daarom voor juridisch advies om erachter te komen wie de verantwoordelijkheid op zich moet nemen en bijvoorbeeld moet betalen voor de kosten die jij moet maken. Een letselschade advocaat kan goed bemiddelen tussen twee partijen.

Een pauze van werken

Als er letsel is ontstaan kan het zo zijn dat je voor een bepaalde periode niet meer in staat bent om te werken of studeren. Dit zijn lastige situaties omdat je hierdoor in de (financiële) problemen kunt komen. Je zult voldoende rust moeten nemen om weer volledig te kunnen herstellen, doe dit dus ook echt. Je lichaam zal je dankbaar zijn! Neem ook contact op met je werkgever en leg de situatie uit, het kan zijn dat je voorlopig niet naar je werk kunt komen. Maak daarom ook duidelijke afspraken en licht eventueel het UWV in, zodat je toch doorbetaald kunt krijgen.

Letselschadevergoeding

Vaak is het zo dat je een letselschadevergoeding kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten die je moet maken omdat je schade hebt opgelopen. Of misschien heb je mentale of fysieke schade opgelopen en kun je daar sowieso een vergoeding voor krijgen omdat iemand anders er verantwoordelijk voor is. Van de vergoeding kun je kosten van de fysiotherapeut betalen of therapie met een psycholoog. Indien je letsel in je gezicht hebt opgelopen dat niet zomaar weggaat kun je misschien een cosmetische ingreep laten uitvoeren met het bedrag.

Conclusie

Letselschade is enorm vervelend en kan in allerlei soorten ongevallen ontstaan. Klop aan bij een gespecialiseerd jurist op het gebied van letselschade om te kijken of je een vergoeding kunt krijgen. Neem voldoende rust en licht je werkgever in om te laten weten dat je voorlopig niet kunt werken. Kijk wat je kunt regelen met bijvoorbeeld het UWV om toch elke maand je loon te krijgen, omdat je niet in staat bent om te werken.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...

Ontdek de wereld van event management en business services opleidingen!

Hallo daar! Als je hier bent, ben je vast op zoek naar een nieuwe...

Een eigen zomerhuis voor jou alleen

Zodra de zomer in Scandinavië nadert, lonkt de prachtige natuur en de ontspannen sfeer...

Ontdek de kleurrijke sapwereld van Dr. Blend!

Heb je ooit gehoord van Dr. Blend? Zo niet, dan is het hoog tijd...