Wat is daytrading?

Mensen die aan daytrading doen zijn constant bezig met het kopen en verkopen van financiële middelen op de beurs. Het doel is om je voordeel te halen uit de constante verandering in de prijs van een middel. Bij daytrading wordt alles aan het einde van een handelsdag alles afgesloten, zodat je buiten de beurstijden geen risico meer loopt. Als de beurs de volgende dag weer start worden er weer nieuwe posities ingenomen. Omdat de beurs en de prijs van middelen constant veranderd is daytrading niet geschikt naast een parttimebaan. Je moet constant inzicht hebben in de markt en hebt door het snel kopen en verkopen maar relatief lage winst per keer. Je moet er dus constant op zitten voordat het geld oplevert. Maar als je de juiste beslissingen in korte tijd kunt maken valt er zeker geld te verdienen in daytraden.

Waar moet je beginnen?

Als je niet bekend bent met de beurs, aandelen of crypto dan klinkt het allemaal erg ingewikkeld. Het kan ook erg lastig zijn om een begin te maken met daytraden. Je moet eerst veel kennis van de markt verzamelen, anders kun je geen keuzes maken. Beginnen met daytrading doe je door te onderzoeken welke markten er in Nederland allemaal beschikbaar zijn. Als je weet welke markten beschikbaar zijn moet je kijken in welke markt jij middelen wilt kopen en welke strategie je gaat gebruiken. Strategie is in het daytraden erg belangrijk. De juiste strategie gaat je veel geld opleveren, maar als het niet goed uitpakt, kun je er ook veel geld mee verliezen. De volgende stap is dan ook het uittesten van je strategie. Dit kun je doen met een demorekening. Dit houdt in dat je ideeën kunt uittesten zonder dat je echt geld verliest. Als blijkt dat je strategie op de demorekening werkt dan kun je een live rekening openen en beginnen aan het echte werk.

Voordelen van daytrading

Als je precies op het juiste moment verkoopt kan je dat in een korte tijd in één klap ontzettend veel geld opleveren. Zeker vergeleken met de ‘ouderwetse’ vorm van beleggen waar je vaak jaren moet wachten voordat je investering veel geld oplevert. Een ander groot voordeel is je vrijheid. Als je daytraden onder de knie hebt hoef je niet meer van 9 tot 5 op kantoor te zitten en kan jij gewoon lekker thuis aan de slag. Eigenlijk kan je overal werken waar internetverbinding is.
Het laatste voordeel wat ik wil bespreken is minder zorgen, met daytrading hoef je niet bang te zijn dat er ’s nachts wat mee gebeurd. Je begint elke ochtend met nieuwe aandelen en ’s avonds ben je alles weer kwijt.  

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Wat zijn de mooiste portemonnees?

Een portemonnee is eigenlijk onmisbaar voor ieder persoon. Er zijn veel verschillende soorten en...

Een visvakantie Frankrijk: daar kom je tot rust!

Wil je er echt even helemaal tussenuit. Even niks anders doen dan lekker aan...

Zo kom je aan een technische functie!

Als je een technische specialist bent en ook een opleiding in de techniek afgerond...

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...