Waarom water drinken zo belangrijk is!

Je lichaam bestaat voor wel meer dan 60 procent uit water. Elke dag voldoende water drinken is belangrijk voor je gezondheid. Het drinken van water kan uitdroging voorkomen, een aandoening die kan leiden tot onduidelijk denken, stemmingswisselingen, oververhitting van uw lichaam en constipatie en nierstenen. Water zorgt ervoor dat je lichaam op een goede temperatuur blijft. Het is verstandig om op bepaalde momenten extra water te drinken. Wist je dat het hebben van een leuke gepersonaliseerde waterfles al kan leiden tot het drinken van meer water? In dit artikel wordt er meer informatie gegeven over het belang van water drinken en worden er tips gegeven om genoeg water te drinken op een dag. 

Het belang van water drinken

Er zijn heel veel redenen te noemen waarom water drinken belangrijk is. Een van de redenen waarom water drinken belangrijk is omdat water helpt calorieën onder controle te houden. Jarenlang hebben lijners veel water gedronken als een strategie voor gewichtsverlies. Hoewel water geen magisch effect heeft op gewichtsverlies, kan het zeker helpen om het te vervangen door dranken met een hoger caloriegehalte. Verder helpt water ook spieren te versterken. Cellen die hun vocht- en elektrolytenbalans niet behouden, verschrompelen, wat kan leiden tot spiervermoeidheid. Ook helpt water om de huid er goed uit te laten zien. Je huid bevat veel water en fungeert als een beschermende barrière om overmatig vochtverlies te voorkomen.

Tips

Om genoeg water te drinken is het verstandig om altijd een waterfles bij je te hebben. Als je water bij de hand hebt ga je het sneller drinken. Ook zijn er tegenwoordig handige apps die je kan downloaden die een reminder geven op bepaalde tijdstippen wanneer je water moet drinken. Het is ook handig om met jezelf een regel af te spreken als je iets gaat eten dat je standaard een glas water dan leeg drinkt. Ook kan je producten eten waar water in zit. Daarbij kan je denken aan fruit en groentes. 

Gepersonaliseerde waterfles

Niet iedereen vindt waterdrinken even leuk. Sommigen vinden het niet lekker, omdat water smaakloos is. Of sommige vinden het teveel moeite om telkens weer een glas te pakken. De oplossing is om een gepersonaliseerde waterfles te maken. Maak je fles zo leuk mogelijk en dan vergeet je ook minder snel water te drinken. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld naar een gepersonaliseerde waterfles te kijken met je eigen naam er op? Bij Flaske.nl kan je een eigen gepersonaliseerde waterfles maken. Zo kan je de fles zo aantrekkelijk mogelijk voor jezelf maken. 

Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg water op een dag drinkt?

 

 

 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...

Ontdek de wereld van event management en business services opleidingen!

Hallo daar! Als je hier bent, ben je vast op zoek naar een nieuwe...

Een eigen zomerhuis voor jou alleen

Zodra de zomer in Scandinavië nadert, lonkt de prachtige natuur en de ontspannen sfeer...

Ontdek de kleurrijke sapwereld van Dr. Blend!

Heb je ooit gehoord van Dr. Blend? Zo niet, dan is het hoog tijd...