Waar je op let tijdens het installeren van een buitenspot

Een grondspot buiten. Het ziet er natuurlijk van zichzelf al mooi uit en daarnaast wordt de tuin prachtig verlicht. Je kunt van alles doen met een dergelijke buitenspot en de mooiste creaties maken. Bepaalde patronen zou je kunnen maken bijvoorbeeld. Ook is het mogelijk een bepaald deel van de tuin extra in het licht te zetten. Er is ontzettend veel mogelijk met een grondspot buiten. Logisch dan ook dat je gekozen hebt voor zo’n buitenspot voor in je tuin. Er zijn wel een aantal dingen waar je op letten moet tijdens het plaatsen van een grondspot buiten. Zeker weten dat alles goed zal gaan? Lees deze tekst dan een keertje rustig door alvorens je de buitenspot plaatst.

Zo maak je de buitenspot waterdicht

Een grondspot buiten werkt natuurlijk alleen maar als deze ook is aangesloten op een elektriciteitsnetwerk. Het is van uiterst belang dat dit netwerk waterdicht is. Hoe doe je dit dan? Maak gebruik van een aftakdoos die je daarna volgiet met hars. Zorg er wel voor dat je de buitenspot getest hebt voordat je begint te werken met hars. Het hars zal hard worden in 15 minuten en nu is het elektriciteitsnetwerk volledig waterdicht. Wat is nog meer belangrijk voor het installeren van een grondspot buiten? Lees het in de volgende alinea.

De juiste plaats

Er zijn verschillende dingen waar je op let als het aankomt op de plaats. Ten eerste moet je er zeker van zijn dat het licht een plek heeft om op te weerkaatsen. Anders zul je het licht nauwelijks zien. Verder plaats je de buitenspot altijd op een vlak stuk grond. De put die je maakt voor het plaatsen van je grondspot buiten, voorzie je van een laagje grind. Dat is belangrijk voor de neerslag die zo sneller weg kan lopen. Zo voorkom je dus waterschade en dat is wel zo fijn om te weten.

Een aantal dingen dus om even op te letten. Maak het elektriciteitsnetwerk waterdicht met behulp van een aftakdoos en hars. Ook de plek van de buitenspot is van belang. Je zorgt ervoor dat de lamp een plek heeft om het licht te weerkaatsen. Daarnaast zorg je voor een vlak oppervlak. Grind kan helpen waterschade van de lampjes te voorkomen doordat neerslag veel beter weg kan lopen. Nu je hier allemaal van op de hoogte bent, ben je er klaar voor om de lampjes te gaan plaatsen. Maak er iets moois van en hou deze tekst in je achterhoofd.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...

Ontdek de wereld van event management en business services opleidingen!

Hallo daar! Als je hier bent, ben je vast op zoek naar een nieuwe...

Een eigen zomerhuis voor jou alleen

Zodra de zomer in Scandinavië nadert, lonkt de prachtige natuur en de ontspannen sfeer...

Ontdek de kleurrijke sapwereld van Dr. Blend!

Heb je ooit gehoord van Dr. Blend? Zo niet, dan is het hoog tijd...