Verschillende soorten hout voor lasersnijden

Het inkopen van geschikt hout is ontzettend belangrijk wanneer je een lasersnijder hebt. Verschillende soorten hout voor lasersnijden zijn tegenwoordig online in te kopen. Wanneer je voor je bedrijf op zoek bent naar hout, kun je kijken naar verschillende soorten plaatmateriaal zoals massief hout en fineer, dat is uiteraard afhankelijk van jouw ontwerp en het gebruik van het hout. Al deze soorten hout zijn geschikt voor lasersnijden en voor het graveren met een graveermachine.

Hout voor lasersnijden kopen

Afhankelijk van je graveerontwerp en het eindproduct kun je verschillende soorten hout voor lasersnijden inkopen. De keuze in hout is deels afhankelijk van je product, en deels van de lasermachine. Het verschil tussen de soorten hout zit hem met name in de dikte, de flexibiliteit en de tekeningen van het hout. De dunste platen zijn tussen de 2 en de 9 mm. Kies je voor massief hout? Dan zal je tot ongeveer 6 mm dikte hout zoeken. Omdat je door massief hout minder makkelijk snijdt, zal je goed moeten kijken naar een geschikte dikte. Platen van goede kwaliteit voorkomen dat ze kromtrekken. Bij dunne platen is de kwaliteit dan ook zeer belangrijk. Voorkom duurkoop en zorg ervoor dat wanneer je houten platen bestelt, je kiest voor goede kwaliteit.

Op hout graveren

Wanneer je een professionele graveermachine hebt kan je de mooiste ontwerpen maken. Het graveren kan op verschillende soorten materialen. Dit houdt in dat je ook op alle soorten hout een ontwerp kunt aanbrengen. Afhankelijk van jouw soort ontwerp van tekst of foto's kun je kijken naar welk type hout geschikt is voor dit ontwerp. Voor een grote houten plaat aan de muur of kleine naamplaatjes voor feestjes zijn natuurlijk andere soorten hout wenselijk.

Soorten hout

Als je weet wat voor dikte hout je wilt kopen en hoe massief het hout mag zijn, kan je gaan kijken naar de verschillende soorten hout. Wanneer je een product ontwerpt van hoogwaardige kwaliteit, kan je kijken naar massief hout. Massief hout heeft een luxe uitstraling en is dan ook zeer geschikt voor producten zoals onderzetters, serveerplanken en andere soortgelijke producten. Massief hout dat geschikt is kan onder andere eiken, noten, teak, mahonie, merbau, essen, jatoba, kersen of sucupira zijn. Geraffineerd plaatmateriaal is plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende lagen. Deze MDF-platen kunnen ook van verschillende soorten hout worden gemaakt. Fineer is een houtsoort wat delicaat maar ook stevig is.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Wat is letselschade en wat komt erbij kijken?

Letselschade kan mentale of fysieke schade zijn als gevolg van een ongeluk. Denk bijvoorbeeld...

Top 5 vakantiebestemmingen in Nederland + leuke tips!

Nederland is een land vol contrasten, en dat maakt het juist zo leuk om...

Goedkoop zakelijk energiecontract scoren doe je met deze tips

Sinds een tijdje zitten de energieprijzen in de lift. Wanneer je over een eigen...

Dit mag niet ontbreken in het paaspakket voor je werknemers

De feestdagen zijn het perfecte moment om je werknemers te bedanken voor hun harde...