Uitgaan in België, het kan weer

Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt is het weer mogelijk uit te gaan in België. Het uitgaansleven in België blijkt nog populairder dan in het buurland Nederland, zo tonen onderzoeken aan. Niet alleen kroegen worden sinds de maandenlange lockdown weer volop bezocht maar ook concerten en festivals. Bij concerten mogen zelfs tot wel 75.000 bezoekers komen! Ook Nederlanders komen graag genieten van het uitgaansleven, echter wordt niet iedereen uit Nederland zomaar binnengelaten. Bij veel festivals moet je nog wel een testbewijs laten zien, dus kunnen aantonen dat je geen corona hebt, of, gevaccineerd bent. De grote steden zoals Brugge, Gent en Antwerpen zijn populair. Vanuit kleinere steden komen veel mensen daar om uit te gaan. Vooral in Antwerpen kun je, ook als toerist, prima uitgaan, vanwege tal van leuke plekjes, en kroegen.

Leuke uitgaansgelegenheden in Antwerpen

Indien jij ook graag naar Antwerpen wilt gaan, hierbij wat leuke tips om uit te gaan! Er is daar van alles te doen. Van Vlaamse friet eten tot lekker culinair eten, tot fijn shoppen. Indien je er uit wilt gaan zijn er vele opties, je kunt er naar een gezellig café, je kunt er dansen met vrienden of naar de kroegen bij de Grote Markt gaan. Wanneer je naar een club gaat zullen er regelmatig dj's een fijne plaat draaien, zodat je altijd een feestje beleeft. Het gevaar van teveel alcohol drinken ligt echter wel op de loer. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld denk je misschien dat je een inhaalslag moet maken met drank. En dan ga je al snel over de schreef en kent je eigen grenzen niet meer, waardoor je dingen doet, waar je achteraf misschien spijt van hebt. Indien je merkt dat je steeds meer alcohol drinkt heb je misschien wel een alcohol verslaving. Je kunt dan hulp zoeken bij verslavingszorg. Bij een speciale kliniek krijg je dan eerst hulp om te ontgiften, oftewel detoxificatie genoemd. Dit uiteraard onder begeleiding.

Uitgaan zonder drank

Indien je van de alcohol af bent of überhaupt niet wilt drinken tijdens het uitgaan zijn er in België ook genoeg mogelijkheden te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan de vogeltjesmarkt op zondagochtend in Antwerpen. Je kunt daar veel leuke koopjes op de kop tikken. Of ga naar een van de vele musea in Gent zoals het Design museum Gent of de Wereld van Kina. Houd je van geschiedenis? Bezoek dan eens het beeld van de leeuw, in Waterloo, ter nagedachtenis aan de plek waar Napoleon verslagen werd tijdens de Slag bij Waterloo. Even lekker tot rust komen? Ga dan eens naar het Zwin Natuurpark in Knokke-Heist waar je veel water-en zeevogels kunt spotten. Natuur is altijd rustgevend, en mocht je bezig zijn met een detoxificatie, dat is het ook zeer aan te raden om regelmatig lekker de natuur te bezoeken. Kortom, er is genoeg te doen, met of zonder alcohol, toeristische hotspots zijn er veel in België, om lekker los te gaan, of om helemaal tot rust te komen. 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...