Starten met padellen? Dit racket moet je hebben!

Padel is een van oorsprong Spaanse sport waar veel Nederlanders de afgelopen maanden aan begonnen zijn. Het lijkt op een combinatie van tennis en squash. Padellen doe je op een speciale baan, waarbij je ook kunt scoren via de zijkant van de baan. Het leuke aan padel is dat je op ieder moment kunt beginnen. Je hebt alleen normale sportkleding nodig, sportschoenen en het belangrijkst: een padelracket. Als je een padelracket wilt kopen heb je keuze uit een groot aantal soorten. Welke het fijnst speelt en het voordeligst is voor een beginner, lees je hier.

Verschil padelracket en tennisracket

In vergelijking met een squash- en tennisracket heeft een padelracket een groot oppervlak. Dat komt omdat de bal waarmee je padel speelt niet zo hard stuitert als een tennisbal. Ze lijken qua uiterlijk wel enorm op elkaar. Verder lijkt een padelracket op de rackets die je gewend bent vanuit het tennis en squash. Het is wel sterk aan te raden een apart padelracket te kopen als je start met padellen. Dat doe je bij een goede speciaalzaak, zoals padelstore.com. Een handig racket om mee te starten is een Adidas padel racket. Niet te duur, maar wel van prima kwaliteit. Als beginner kies je het liefst een racket die jou veel controle over de bal geeft. Dat is een licht racket waarmee je hard kunt slaan. Wie wat meer ervaren is kan overstappen op een druppelvormig racket, waarmee je ook met effect kunt slaan.

Padelracket voor de ervaren speler

Misschien speel je al jaren padel en ben je toe aan een nieuwe sportuitrusting. Ook dan kun je online je nieuwe padelracket kopen. Kies dan voor een racket voor gevorderden, eentje met een druppelvorm. De echte topspeler gaat voor een racket dat past bij zijn of haar speelstijl. Rond voor een defensieve stijl en druppelvormig voor een agressieve speelstijl.

Overige benodigdheden

Ook handig om te hebben: een hoes voor je racket en een sporttas. Los van sportkleding en een racket moet je, om echt goed te kunnen spelen, wel beschikken over een goede conditie. Je zult tijdens een potje flink heen en weer rennen en vaak moeten sprinten. Gelukkig kun je gewoon beginnen en bouw je je conditie tijdens het spelen wel op. Omdat je padel met drie anderen speelt is het wel slim een groep te zoeken die op hetzelfde (conditie)niveau speelt. Veel plezier! 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Gebruik de juiste camera’s die passen bij jouw omgeving

Voor velen is het belangrijk om een veilig gevoel te hebben in de omgeving...

Brands om te onthouden

Er zijn de laatste jaren heel wat verschillende kledingmerken op de markt gebracht. Of...

Grote kamerplanten: dé blikvangers voor een groene oase thuis!

Wie houdt er niet van een groene en levendige sfeer in huis? Grote kamerplanten...

Ontdek de wereld van elektrotechniek: bachelor en cursus opties

Elektrotechniek is een fascinerend vakgebied dat zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en...