Sportief genieten van water bij het meer of op het strand

In de zomer is er niets lekkerder dan bij het meer of op het strand te zijn; je handdoeken neerleggen, zonnebaden, zandkastelen bouwen, zonnebrandcrème aanbrengen (en zwemmen en het dan opnieuw moeten aanbrengen) en over het algemeen een geweldige tijd hebben. Maar voor sommige is het ook wat saai. Wil jij iets sportievers? Dan kun je suppen of wakeboarden. Ook al zien die beachboys en beachgirls er met hun wakeboard of supboard super profi uit, het is makkelijker dan jij denkt. Het maakt niet uit of je een dagje plezier wilt hebben of een hele week, je kan het zeker leren. Er zijn verschillende dingen die je moet weten voordat je een wakeboard koopt. Zo heb je wakeboards voor achter een kabel of achter een boot. Je kan je bij de keuze voor zowel een wakeboard als supboard het beste uitgebreid laten informeren.

Wat is wakeboarden eigenlijk?

Wakeboarden is een watersport waarbij de persoon staande op een wakeboard achter een motorboot of door een kabel wordt gesleept. Door sprongen te maken kan je in de lucht worden gelanceerd voor verschillende acrobatiek en kunstjes. Deze acrobatische stunts worden bereikt door met behulp van de kabel en de snelheid in de lucht te springen. Als beginner kun je niet direct allerlei stunts doen, maar het snel over het water gaan is al een ervaring op zich.

Samen wakeboarden of suppen

Wakeboarden kan met het huren van een boot en kopen van materiaal best duur zijn, dus je doet er goed aan om het samen met je vrienden of familie op te pakken. Wanneer je het samen doet, deel je in de kosten en is het voor iedereen betaalbaar. Bovendien is samen wakeboarden of suppen leuker dan alleen. De meest elementaire uitrusting die je nodig hebt is natuurlijk een boot. Hoe chill is het dat de rest van je vrienden lekker in de boot kunnen zitten terwijl je om de beurt op het wakeboard over het water kan gaan?! Ga je met een boot die speciaal voor wakeboarden is? Dan kun je een aantal goede wakeboard-instructies krijgen van de bestuurder en kun je het snel leren: ideaal als je van plan bent te oefenen. Meestal worden de lessen op een meer gegeven.

Suppen

Gaat wakeboarden te snel voor je en zoek je meer ontspanning? Dan is suppen ideaal voor jou. Je kan dan heerlijk, staand, peddelen over het water. Supboards zie je aan zee gebruikt worden, op meren maar ook in grachten. Je hebt er veel aan en je kan het goedkoop doen. Koop een supboard en je kan binnen de kortste keren zelfs over de grachten in jouw stad varen. Anders dan een boot kun je het supboard gewoon thuis neerzetten. Heb je meteen de surflook te pakken in je interieur!

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Een gps tracker: dit zijn de voordelen

Een bedrijf kenmerkt zich door vele facetten en het wagenparkbeheer kan een belangrijk onderdeel...

Verschillende soorten hout voor lasersnijden

Het inkopen van geschikt hout is ontzettend belangrijk wanneer je een lasersnijder hebt. Verschillende soorten...

Zakelijk leasen is de oplossing voor jouw vervoersprobleem

Heb jij ook de afgelopen ruim 1,5 jaar thuisgewerkt? Dan zul je er straks...

De voordelen van een DNA test

Waar het voor het ene stel een wonder is, kan het voor het andere...