Spik en span na de vakantie

Iedereen heeft een eigen ritueel voordat ze op vakantie gaan. Het ene huishouden gaat nog even bij vrienden en familie op visite, de ander heeft de koffers al een week van tevoren ingepakt, en ga zo nog maar even door. Maar er zijn zo van die gewoontes die we hebben omdat het een functionele reden heeft. In deze blog vertel ik je hoe je gerust op vakantie gaat en hoe je terugkomt, figuurlijk dan. Lees je mee?

Vooraf uitgesopt

Niets is zo fijn als in een opgeruimd huis thuiskomen, of dat nu na een dagje weg is of na een lange vakantie. Natuurlijk moet je wel meer schoonmaken wanneer je lang weggaat. Je wilt niet thuiskomen, de koelkast opendoen en dat de resten dan zo wegwandelen. Dus hup, sla de handen in één en pak de boel een paar dagen voor vertrek even goed aan, dan weet je zeker dat gerust thuiskomt. En dat niet alleen, je hoeft dan ook niet meteen aan de bak als je net van je vakantie over de drempel stapt.

Heerlijk genieten

Op vakantie is het gewoon genieten geblazen. Laat jezelf gaan en zorg dat je uitgerust en goedgemutst weer thuiskomt. Dat is het belangrijkste. Aangezien de huidige wereldsituatie nog steeds precair is, doe je er goed aan om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Zeker in het buitenland. Houd je ten alle tijden aan de geldende maatregelen, waar je ook bent, alleen zo houden we elkaar veilig en gezond. En dan kan je ook met een goed geweten van je vakantie genieten.

Alles uitgezocht

Als je dan thuiskomt, is het voor veel gezinnen tijd om eens goed met de bezem door het huis te gaan. Nee, niet om de boel op te ruimen maar om juist dingen weg te gooien. Duik eens in je kast en kijk wat je niet meer draagt. Als je dan zakken vol hebt, (geloof me, dat gebeurt sneller dan je denkt) kan je dat doneren of zelf verkopen. Zo blijf je geen spullen verzamelen en dat zorgt voor een extra opgeruimd huis.

En weer ingeslagen

En wellicht zorgt dat weer voor ruimte in de kast waar zo de nieuwe collectie inpast. In deze zomermaanden heeft iedereen wel een korte spijkerbroek nodig, wel meer dan één zelfs. Misschien heb je ook nog wel een nieuw shirt of een overhemd nodig. Daar is nu weer plek voor. Verwen jezelf deze tijd, het is tenslotte vakantie.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Tips voor het kiezen van leuk behang!

Het uitzoeken van behang voor heel het huis kan een uitdagende taak zijn. Er...

Dit heb je echt nodig wanneer je op vakantie gaat!

Op reis gaan kan een spannend avontuur zijn, maar het kan ook stressvol zijn...

Waarom is vitamine D zo belangrijk voor ons lichaam?

Vitamine D is een belangrijke voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor een gezonde...

Heb jij de beste fohn en fohnborstel om je haar perfect te stylen?

Heb jij de Beste Fohn en Fohnborstel om je Haar Perfect te Stylen? Kun je...