Simpele tips voor een gelukkiger leven

We hebben allemaal onze problemen en ambities. We willen meer seks, meer geld, meer vrienden, meer van alles. Deze drang naar meer is wat de mensheid vooruit stuurt. Maar tegelijkertijd realiseren we ons meer en meer dat het niet het antwoord naar geluk is. In onze huidige, moderne samenleving hebben we eigenlijk alles wat we maar willen. Toch gebruiken steeds meer mensen antidepressiva, hebben velen een burn-out en hebben we collectief veel stress. Velen realiseren zich dat gelukkig worden niet een kwestie van meer is, maar een kwestie van minder. In dit artikel bespreken we simpele tips voor een gelukkiger leven.

Een gezonde levensstijl

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om snel lekker eten op je schoot te krijgen. Met apps zoals thuisbezorgd kun je in 40 minuten allerlei soorten fast-food bezorgd krijgen. Maar dit draagt natuurlijk niet echt bij aan een gezonde levensstijl. Gezond eten & leven draagt bij aan een gezonder lichaam maar ook aan een gelukkigere geest. Regelmatig goed sporten en veel groenten, fruit, vette vis etc. eten zal je een stuk vrolijker zijn.

Help anderen

Een tegenstrijdige realiteit is dat vaak hoe meer we op ons eigen geluk gefocust zijn, hoe minder gelukkig we worden. Onze individualistische samenleving legt vaak de focus op onszelf maar hoe meer we op onszelf focussen, hoe bewuster en groter onze eigen problemen ook worden in ons hoofd. Een simpele maar belangrijke tip om gelukkiger te zijn is om meer focus op het helpen van anderen te leggen, bijvoorbeeld door geld doneren. Door te doneren aan goed doel zul je een gelukkig gevoel krijgen vanuit het helpen van anderen. Ook worden je eigen problemen minder groot doordat je je meer bewust bent van waar anderen mee te maken hebben.

Pak momenten rust

Een zeer bekend probleem van onze moderne levens is we ontzettend druk zijn. We willen een succesvolle carrière, een fijne relatie, sporten, hobby’s vrienden etc. We zijn constant bang om leuke evenementen te missen. Ook wel bekend als FOMO. Toch leidt dit vaak niet tot meer geluk. Het is namelijk heel normaal om af en toe ook rust te pakken. Wees je bewust van je energielevels en pak rust waar het nodig is. Het is dan belangrijk om kwalitatieve rust te pakken. Onderuit op de bank zitten en Netflix kijken valt niet zozeer onder kwalitatieve rust. Zorg voor voldoende slaap en ga bijvoorbeeld regelmatig wandelen. Een goede wandeling zorgt voor rust in je hoofd.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Zo zorg je voor een onvergetelijke avond met je bedpartner

Terwijl de ene persoon waarde hecht aan een vaste partner en ook alleen daar...

Kerstpakketten voor ieder bedrijf

Voor het personeel is het belangrijk om in de maand december waardering vanuit het...

Wat kan je met marketing automation?

Wil je efficiënter werken en je marketing meten en verbeteren? Dan is marketing automation wellicht iets...

Waarom water drinken zo belangrijk is!

Je lichaam bestaat voor wel meer dan 60 procent uit water. Elke dag voldoende...