Reizen door Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land dat bekend staat om zijn ongerepte natuur, wilde dieren en diverse culturen. Het is de ideale plek om een onvergetelijke vakantie te beleven. Een bezoekje aan het kruger national park, of een tussenstop in het prachtige Kaapstad. Als je van plan bent om naar Zuid-Afrika te reizen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden om het meeste uit je reis te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reisdocumenten, vaccinaties en accommodatie. 

Papieren en vaccinaties

Als Nederlander hoef je geen visum aan te vragen voor Zuid-Afrika als je korter dan 90 dagen verblijft. Als je van plan bent om voor langere tijd rond te reizen, is het verstandig om je in te lezen over het aanvragen van een visum. Je hebt ook een paspoort nodig dat nog minimaal 1 maand geldig is na je vertrek uit Zuid-Afrika. Zorg ervoor dat je je paspoort en andere belangrijke documenten altijd op een veilige plaats bewaart, bijvoorbeeld in een kluis in je hotel.

Wat betreft vaccinaties zijn er in principe geen verplichte vaccinaties Zuid Afrika, maar het wordt wel aanbevolen om inentingen te halen tegen hepatitis A, DTP en buiktyfus. Het is verstandig om hierover advies in te winnen, kijk bijvoorbeeld even op reisprik.nl, of informeer bij een arts of bij de GGD. Check ook of je in een gebied verblijft waar malaria voorkomt. Verder is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het verblijf in een land met een andere gezondheidszorg dan je gewend bent. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt en neem voldoende medicijnen mee als je die gebruikt. 

Vervoer en accommodatie

Zuid-Afrika is een groot land en het kan lastig zijn om je te verplaatsen zonder eigen vervoer. Het is daarom aan te raden om een auto te huren, zodat je zelf de vrijheid hebt om te gaan waar je wilt. Houd er wel rekening mee dat het in Zuid-Afrika links rijden is en dat de wegen niet overal van goede kwaliteit zijn. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen, maar dit is vaak minder comfortabel en minder betrouwbaar

Er zijn in Zuid-Afrika tal van accommodatiemogelijkheden, van eenvoudige hostels tot luxe lodges. Het is verstandig om je accommodatie vooraf te boeken, zodat je zeker weet dat je een plek hebt om te verblijven. Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen hoger kunnen liggen en dat sommige accommodaties snel volgeboekt zijn. 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...