Minder plastic gebruiken

We zijn nu bijna uit de corona crisis maar velen hebben het alweer over de volgende crisis. Namelijk vervuiling en de klimaatcrisis. Veel mensen doen hun best om duurzamer te leven. Een belangrijke en effectieve eerste stap om milieuvriendelijker te leven is om minder plastic te gebruiken. In dit artikel bespreken we manieren om effectief minder plastic te gebruiken.

Gebruik minder wegwerp plastic

Zowel veel bedrijven als consumenten proberen hun plastic gebruik te verminderen. Zo kiezen steeds meer restaurants, waaronder bijvoorbeeld McDonalds, ervoor om plastic rietjes te vervangen door papieren rietjes. Als consument kun je bijvoorbeeld een drinkbeker aanschaffen, waardoor je nooit meer gebruik hoeft te maken van wegwerp waterflesjes. Het fijne aan een isoleerbeker is dat je deze met warme of koude vloeistof kunt vullen (van water tot thee of koffie) en dat de temperatuur van je drankje dan lang hetzelfde blijft. Let er ook op dat je altijd je eigen boodschappentas meeneemt wanneer je boodschappen gaat doen. Op deze manier eindig je niet met honderd plastic zakken in je huis die je uiteindelijk toch gaat weggooien.

Repareer

We hebben vaak de neiging om dingen weg te gooien wanneer ze kapot zijn. Maar dit kan significant bijdragen aan ons plastic verbruik. Een goede gewoonte om aan te leren is om producten eerst te repareren voordat ze worden weggegooid. Op deze manier kun je de levensduur van producten significant verlengen. Dit is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor je portemonnee.

Bamboo tandenborstel

Een verrassend veel voorkomend plastic in onze oceanen zijn tandenborstels. Dit zijn veelal reistandenborstels die mensen gebruiken als ze onderweg zijn. In plaats daarvan is een beter idee om gebruik te maken van ecologisch vriendelijke bamboo tandenborstels.

Kies voor andere verpakkingen

Steeds meer bedrijven doen hard hun best om ook meer ecologisch verantwoordelijk te gaan produceren. Het is aan de ecologisch bewuste consument om deze bedrijven te ondersteunen. Kies voor bedrijven die gebruik maken van biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld. De volgende keer dat je Thuisbezorgd bestelt ,kies dan voor restaurant die biologisch afbreekbaar materiaal voor het bezorgen gebruiken.

Stapelen

Zoals je merkt zijn vele van deze tips relatief kleine aanpassingen in je dagelijks leven. Het stapelen van vele verschillende kleine aanpassingen om minder plastic te gebruiken zorgt er uiteindelijk voor dat je significant minder plastic gebruikt. Wanneer heel veel mensen dit doen, zal het al snel gigantisch bijdragen aan ons wereldwijde plastic gebruik. Op deze manier werken we toe naar een meer milieuvriendelijke wereld.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Zo zorg je voor een onvergetelijke avond met je bedpartner

Terwijl de ene persoon waarde hecht aan een vaste partner en ook alleen daar...

Kerstpakketten voor ieder bedrijf

Voor het personeel is het belangrijk om in de maand december waardering vanuit het...

Wat kan je met marketing automation?

Wil je efficiënter werken en je marketing meten en verbeteren? Dan is marketing automation wellicht iets...

Waarom water drinken zo belangrijk is!

Je lichaam bestaat voor wel meer dan 60 procent uit water. Elke dag voldoende...