Kraak de stress weg

De pandemie was een stressvolle tijd voor iedereen. Ondertussen is er licht aan het einde van de tunnel en ik weet zeker dat niemand uitkijkt naar een derde grote golf aan besmettingen. In eerste instantie vond iedereen thuiswerken wel een leuk idee, maar na verloop van tijd werd het toch wel erg ongezellig. Dat niet alleen, het werd ook erg stressvol voor veel mensen. Stress is niet goed voor onze psychologische gezondheid, maar ook niet voor onze fysieke gezondheid. Stress kan namelijk hele rare dingen met ons lichaam doen. Het kan ons onrustig maken, misselijk, duizelig, en het kan zelfs voor pijn in je lichaam zorgen. Zo hoorde ik dat mijn lokale chiropractie bedrijf Chiropractie Hilversum alleen maar meer klanten hebben gekregen gedurende de pandemie. Veel van ons dragen veel stress met zich mee dat vast zit tussen hun gewrichten.

 

Chiropractie kan een oplossing zijn

U hoort vast wel eens iemand zijn vingers knakken. Misschien heeft u het zelf wel eens meegemaakt dat u door uw hurken gaat en er iets knakt. Sommigen denken dat dit een klap van de gewrichten is, maar dat is niet waar. Er zit namelijk tussen onze gewrichten lucht, met de “juiste” beweging kan deze lucht vrij worden gelaten, wat het knakkende geluid maakt. Chiropractie Hilversum vertelde dat stress in het lichaam voor geknelde spieren en gewrichten kan zorgen. Chiropractie Hilversum kan met chiropractie de geknelde spieren verhelpen door een gewricht weer recht te zetten. Een goed voorbeeld hiervan is de wervelkolom. Door een verkeerde werkhouding te hebben gaan na verloop van tijd onze rugwervels verkeerd staan. Dit zorgt voor een stoornis tussen ons zenuwstelsel en de wervelkolom, met andere woorden, dit doet pijn. Door ons lichaam zo te manipuleren wordt de wervelkolom gecorrigeerd waardoor er geen miscommunicatie meer is tussen ons zenuwstelsel en de wervelkolom.

 

Fysiotherapie

Fysiotherapie is anders. Hier helpen ze vooral mensen die echt moeite hebben met bewegen. Fysiotherapie Hilversum kan hier ook mee helpen, maar bij Fysiotherapie Hilversum corrigeren ze geen gewrichten, wat vaak met korte behandelingen worden gedaan. Fysiotherapie is echt voor mensen die schade hadden aan hun spieren of gewrichten, herstellend zijn en weer moeten worden geholpen met bewegen. Het lijkt mij sterk dat zoiets kan komen van een verkeerde werkhouding. Gelukkig is de pandemie bijna voorbij, en zullen onze klachten verminderen. Maar mocht u ooit last hebben van uw gewrichten, of heeft u bijvoorbeeld veel last van uw nek? Misschien is chiropractie dan voor u de juiste oplossing.

 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Wat zijn de mooiste portemonnees?

Een portemonnee is eigenlijk onmisbaar voor ieder persoon. Er zijn veel verschillende soorten en...

Een visvakantie Frankrijk: daar kom je tot rust!

Wil je er echt even helemaal tussenuit. Even niks anders doen dan lekker aan...

Zo kom je aan een technische functie!

Als je een technische specialist bent en ook een opleiding in de techniek afgerond...

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...