Kies een goede hondenriem

Het huis is er, de bank staat, de muren zijn gekleurd. Steeds meer komt alles op zijn plek. Maar er mist iets wat je altijd al het willen hebben: een hond. De perfecte tijd om er een in huis te halen. Het is een grote verantwoordelijkheid waar je een hoop voor terug krijgt: altijd iemand om je heen en een hoop liefde. Het tofste van het hebben van een hond is dat je er heerlijk mee kan wandelen. Het geeft je een reden om het huis uit te komen en lekker op pad te gaan. Hiervoor haal je een riem in huis maar waar houd je rekening mee bij het kopen van een hondenriem?

Puppy

Wanneer je een puppy neemt, is er een hoop werk aan de winkel en een van die dingen is het afleren van het rekken aan de riem. Nu doe je dat al door seintjes aan de hond te geven, maar er zijn ook riemen die kunnen helpen met het afleren van trekken aan de hondenriem. Dit zijn tuigjes die de kop van de hond tegenwerken wanneer de hond trekt. Dit zijn keuzes die je goed moet overleggen in een dieren speciaalzaak, iedere hond heeft een ander soort tuigje nodig.

Stevige riem

Een stevige hondenriem kan van allerlei verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Een voorbeeld is een leren hondenriem. Deze zijn voor grotere honden erg geschikt. Een voordeel van deze hondenriemen is dat het makkelijker is om de hond aan de lijn te houden, je hebt meer grip en dus meer controle. Voor de hond betekent dit echter wat minder speelruimte. Wanneer je je hond aanleert om los te lopen, is dit probleem eigenlijk al verholpen.

Flexibele riem

Deze riemen rollen uit wanneer een hond verder loopt. Deze riemen hebben meestal een knop waarbij je het uitrollen van de riem kan blokkeren. Voor wat kleinere honden zijn deze riemen perfect. Honden kunnen wat vrijer rondlopen aan de lijn maar daarbij komt ook dat er minder controle is over onvoorspelbare bewegingen van de hond. Ook zijn de lijnen iets minder stevig, dus vooral bij grote honden is het belangrijk om te weten bij het maken van de overweging.

Comfortabel

Het allerbelangrijkste is, is dat de riem comfortabel is. Om een hond goed uit te kunnen laten moet er sprake zijn van veiligheid en wanneer een riem niet comfortabel zit, is een hondenriem voor een hond geen prettige ervaring. Dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de beste hondenriem.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Minder plastic gebruiken

We zijn nu bijna uit de corona crisis maar velen hebben het alweer over...

Kraak de stress weg

De pandemie was een stressvolle tijd voor iedereen. Ondertussen is er licht aan het...

3x Stedentrip in Nederland

Bij het woord vakantie denken veel mensen al snel aan zon, een wit zandstrand,...

Het ideale geschenk

Wat is de ideale manier om je personeel, je klanten of misschien wel je...