Welke huwelijksverjaardagen zijn er?

Er zijn heel veel verschillende huwelijksverjaardagen te noemen. Zo is de eerste, in België, al met twee weken. In Nederland nemen we er iets meer tijd voor: met 1 jaar vieren we het papieren huwelijk, met twee jaar het katoenen huwelijk en met drie jaar het leren huwelijk. Er is voor bijna ieder jaar wel een speciale naam te vinden. Huwelijksverjaardagen blijven bijzonder, maar de meest bijzondere, en vaak reden voor een feestje zijn de huwelijksverjaardagen van 12,5 jaar (koper), 25 jaar (zilver) en 50 jaar (goud). Je zou denken dat het met 50 jaar wel een keer stopt met die huwelijksverjaardagen, maar niets is minder waar. Het zal niet vaak voor komen, maar er is zelfs een speciale naam voor een 90-jarig huwelijk: graniet!

Niet alle huwelijksverjaardagen worden uitgebreid gevierd

Het is traditie om bij de eerste huwelijksverjaardag nog een stuk bruidstaart te eten. Deze taart moet je dus wel goed bewaren. Invriezen werkt dan het best. De meeste mensen kiezen ervoor om iedere paar jaar een (klein) feestje te geven om de huwelijksverjaardagen te vieren. De echte feestjes, soms zelfs met het hernieuwen van de huwelijksgeloften, worden alleen op de kroonjaren gegeven. Je kunt dan denken aan 12,5 jaar, 25 jaar en 40 of 50 jaar. Dit zijn echte mijlpalen en dus wel een feestje waard!

Een cadeau voor de bruid is zo gevonden

Bruiden zijn, ook na een huwelijk van meer dan 25 jaar, nog altijd blij met een bon voor een schoonheidsspecialist, een kappersbon of misschien wel een dagje de stad in om lekker te shoppen en te lunchen. Een goed cadeau vinden voor de bruidegom is toch altijd weer een stuk lastiger. Natuurlijk kun je gaan voor de meest gekozen optie: een envelopje met daarin wat geld, maar echt gezellig is dat niet op een huwelijksverjaardag.

Kies uit verschillende boeken over bier voor de bruidegom

Ik ga er nu even vanuit dat de bruidegom wel een biertje lust. En dan zijn boeken over bier wellicht een goed idee. Er zijn veel verschillende boeken over bier te vinden. Over het brouwproces, over de historie van een bepaald biermerk, maar ook over het zelf brouwen van bier. Bier is altijd lekker, of je nu gaat voor alcoholvrij of alcoholarm bier of voor een straffe pint met meer alcohol dan gemiddeld. Het is niet voor niets dat er zoveel verschillende biersoorten zijn. De een is gek op donker bier en de ander houdt wellicht meer van een blond bier. Met boeken over bier zit je (bijna) altijd goed!

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Goedkope mkb energie scoren met deze 3 tips

Als ondernemer weet je als geen ander hoe prijzig het ondernemersleven kan zijn. Natuurlijk...

Goedkope mkb energie scoren met deze 3 tips

Als ondernemer weet je als geen ander hoe prijzig het ondernemersleven kan zijn. Natuurlijk...

Goedkope mkb energie scoren met deze 3 tips

Als ondernemer weet je als geen ander hoe prijzig het ondernemersleven kan zijn. Natuurlijk...

Dieet producten de beste manier om af te vallen

Afvallen kan moeilijk zijn. Er zijn veel diëten om uit te kiezen. Sommige zijn...