Houten vloeren geven zoveel sfeer in huis!

Houten vloeren zijn schitterend om te zien en ook nog eens heerlijk warm aan de voeten. De houten vloeren van tegenwoordig zijn slijtvast en heel hard. Ze zullen niet snel beschadigen en kunnen tegen verschillende temperaturen. Houten vloeren zijn nog steeds een natuurproduct en zullen daarom een bijzondere sfeer in huis geven. Op de een of andere manier herken je het verschil tussen echte houten vloeren en laminaatvloeren met een houtlook. Hoe mooi dat laminaat ook is. Toch hebben veel mensen nog steeds het idee dat een houten vloer niet voor iedereen is weggelegd en al zeker niet voor moderne mensen. De houten vloeren van nu zijn echter geschikt voor ieder interieur.

Houten vloeren wil je ervaren

Je kunt online prima laminaat of een pvc vloeren kopen. Maar houten vloeren wil je ervaren voor je tot een aanschaf overgaat. Hiervoor kun je terecht bij Houten Vloeren Haarlem of bij een van de andere vestigingen van Laminaatenparket. De medewerkers van de winkel zullen ruim de tijd voor je nemen en je de verschillende mogelijkheden laten zien. Ook de mogelijkheden op het gebied van pvc en laminaat, als je daar interesse in hebt. Op deze manier kun je de houten vloeren in het echt zien en bepalen hoe je deze gelegd wilt hebben.

Hoe leg je de vloer?

Een houten vloer kun je op verschillende manieren leggen. Je kunt ervoor kiezen om de planken in de lengte van de kamer te leggen. Zo krijg je een optisch grotere kamer. Leg je de planken in de breedte? Dan wordt de kamer optisch breder. Een andere manier van leggen van een houten vloer is een visgraatmotief. Dit is een oude techniek die helemaal weer terug is van weggeweest. Je kunt de vloer zelf leggen of een team van professionals inschakelen om de vloer te leggen. Je weet dan zeker dat alles tot in de puntjes is geregeld. Van ondervloer tot plinten.

Hoe maak je een houten vloer schoon?

Een houten vloer schoonmaken is een klus. Maar lang niet zo moeilijk als je zou verwachten. Je kunt de vloer gewoon stofzuigen en dweilen. Zorg er wel voor dat je een borstel op de stofzuigermond monteert en dat je niet te nat dweilt. De ultieme dweiltip is: gebruik koud water. Dat is misschien niet zo fijn voor je vingers tijdens het uitwringen van de dweil, maar het zorgt er wel voor dat je vloer streeploos schoon wordt en dat de vloer al snel weer droog is.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...

Ontdek de wereld van event management en business services opleidingen!

Hallo daar! Als je hier bent, ben je vast op zoek naar een nieuwe...

Een eigen zomerhuis voor jou alleen

Zodra de zomer in Scandinavië nadert, lonkt de prachtige natuur en de ontspannen sfeer...

Ontdek de kleurrijke sapwereld van Dr. Blend!

Heb je ooit gehoord van Dr. Blend? Zo niet, dan is het hoog tijd...