Hoeveel kan ik lenen is een belangrijke vraag bij het kopen van een huis

Voor je op zoek gaat naar een huis, is het belangrijk dat je één vraag weet te beantwoorden. "Hoeveel kan ik lenen" is die vraag. Het is de belangrijkste vraag die je jezelf in deze periode kunt stellen. Ik bedoel dan de periode af voor je serieus gaat zoeken. Je kunt de vraag "Hoeveel kan ik lenen" vrij gemakkelijk beantwoorden. Je hebt hier maar één site voor nodig. Je vult gemakkelijk de gegevens in op de site (zie hierboven) en al in een paar tellen weet je hoeveel je kunt lenen. Natuurlijk gaat het hier om een globaal bedrag. Je zult nog steeds de exacte berekening voor "Hoeveel kan ik lenen" nodig hebben voor je een bod kunt gaan uitbrengen.

"Hoeveel kan ik lenen" is een heel basic iets

Je vult maar een paar gegevens in en daar rolt dus een globaal bedrag uit. Voor de definitieve berekening zul je hier wel verder op in moeten gaan. Je moet dan een overzicht hebben van je bezittingen en schulden, van je inkomsten en van je uitgaven. Aan de hand hiervan kan een exact bedrag worden berekend. De hoogte van de hypotheek vind je op Hypotheekrente.nl. Je vindt hier nog veel meer informatie dan alleen de hoogte van het bedrag dat je kunt gaan lenen.

Een huis kopen doe je niet zomaar even

Zolang je geen oliesjeik bent of een rijke industrieel, is de kans heel groot, zeg maar 100% dat je een hypotheek nodig hebt voor je een huis kunt kopen. Een huis kopen is nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Je zult ook zelf spaargeld moeten inleggen. Een huis kopen kost altijd meer dan je van te voren verwacht. Je wilt het huis immers ook naar je zin maken, anders wordt het geen thuis. Het is dus verstandig om zelf al flink gespaard te hebben voor je een huis gaat kopen.

Heb je een huis te verkopen?

Wanneer je je huis wilt verkopen om er een ander huis van te kopen, zijn er weer andere regels die gelden. Het is natuurlijk bijna onmogelijk om al die regels te kennen. Er zijn gelukkig mensen die hier veel interesse in hebben en die je goed kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden. Dat geldt ook voor het afsluiten van een hypotheek. De kleine lettertjes zijn een ondoordringbare warboel als je geen verstand hebt van hypotheken en andere financiële zaken. Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een hypotheekexpert. 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...