Hoeveel kan ik lenen is een belangrijke vraag bij het kopen van een huis

Voor je op zoek gaat naar een huis, is het belangrijk dat je één vraag weet te beantwoorden. "Hoeveel kan ik lenen" is die vraag. Het is de belangrijkste vraag die je jezelf in deze periode kunt stellen. Ik bedoel dan de periode af voor je serieus gaat zoeken. Je kunt de vraag "Hoeveel kan ik lenen" vrij gemakkelijk beantwoorden. Je hebt hier maar één site voor nodig. Je vult gemakkelijk de gegevens in op de site (zie hierboven) en al in een paar tellen weet je hoeveel je kunt lenen. Natuurlijk gaat het hier om een globaal bedrag. Je zult nog steeds de exacte berekening voor "Hoeveel kan ik lenen" nodig hebben voor je een bod kunt gaan uitbrengen.

"Hoeveel kan ik lenen" is een heel basic iets

Je vult maar een paar gegevens in en daar rolt dus een globaal bedrag uit. Voor de definitieve berekening zul je hier wel verder op in moeten gaan. Je moet dan een overzicht hebben van je bezittingen en schulden, van je inkomsten en van je uitgaven. Aan de hand hiervan kan een exact bedrag worden berekend. De hoogte van de hypotheek vind je op Hypotheekrente.nl. Je vindt hier nog veel meer informatie dan alleen de hoogte van het bedrag dat je kunt gaan lenen.

Een huis kopen doe je niet zomaar even

Zolang je geen oliesjeik bent of een rijke industrieel, is de kans heel groot, zeg maar 100% dat je een hypotheek nodig hebt voor je een huis kunt kopen. Een huis kopen is nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Je zult ook zelf spaargeld moeten inleggen. Een huis kopen kost altijd meer dan je van te voren verwacht. Je wilt het huis immers ook naar je zin maken, anders wordt het geen thuis. Het is dus verstandig om zelf al flink gespaard te hebben voor je een huis gaat kopen.

Heb je een huis te verkopen?

Wanneer je je huis wilt verkopen om er een ander huis van te kopen, zijn er weer andere regels die gelden. Het is natuurlijk bijna onmogelijk om al die regels te kennen. Er zijn gelukkig mensen die hier veel interesse in hebben en die je goed kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden. Dat geldt ook voor het afsluiten van een hypotheek. De kleine lettertjes zijn een ondoordringbare warboel als je geen verstand hebt van hypotheken en andere financiële zaken. Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een hypotheekexpert. 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Wat zijn de mooiste portemonnees?

Een portemonnee is eigenlijk onmisbaar voor ieder persoon. Er zijn veel verschillende soorten en...

Een visvakantie Frankrijk: daar kom je tot rust!

Wil je er echt even helemaal tussenuit. Even niks anders doen dan lekker aan...

Zo kom je aan een technische functie!

Als je een technische specialist bent en ook een opleiding in de techniek afgerond...

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...