Help! Mijn dochter heeft een depressie!

Depressies komen zowel onder jongeren als ouderen voor. Op het moment dat je merkt dat een van je kinderen te maken heeft met een depressie, dan ervaar je deze pijn met hem of haar mee. Bij een depressie bij een jonger iemand is het erg belangrijk dat er actie wordt ondernomen. In dit artikel lees je welke stappen je kunt ondernemen.

 

Blijf praten met je dochter

Als je dochter te maken heeft met een depressie is het erg belangrijk dat je blijft praten met elkaar. Probeer elke week een gesprek aan te gaan om erachter te komen hoe het gaat. Daarnaast is het belangrijk dat je je kind blijft stimuleren om leuke dingen te doen. Juist leuke dingen doen kan helpen om van een neerslachtig gevoel af te komen. Als de klachten blijven aanhouden kun je ook een online psycholoog inschakelen. Ga eerst zelf een gesprek aan met de psycholoog en kaart aan wat er mis gaat. Probeer vervolgens samen een plan te maken dat aansluit bij jouw dochter.

Als je eerst zelf een gesprek hebt gehad met de psycholoog, dan is het belangrijk dat je jouw dochter in laat zien dat het kan helpen om op gesprek te gaan met een psycholoog. Het handigste is om bij het eerste gesprek van je dochter aanwezig te zijn. Zo kun je haar ondersteunen en voelt ze zich waarschijnlijk meer op haar gemak. 

 

Zorg voor gezonde maaltijden

Iemand met een depressie is al snel geneigd om ongezond te eten. Toch is het belangrijk dat je dit juist voorkomt. Voeding speelt namelijk een essentiële rol bij de gemoedstoestand. Zorg er daarom als ouder voor dat je kind de juiste voeding krijgt. 

Naast de voeding is het ook belangrijk dat je dochter voldoende blijft bewegen. Probeer samen minimaal een half uur per dag semi-intensief te bewegen. Ook dit draagt bij aan een vermindering van de klachten. Een sport waar veel mensen met een depressie voor kiezen is hardlopen. Dit omdat er tijdens het hardlopen hormonen vrijkomen die bij kunnen dragen aan een betere stemming. 

 

Probeer de nadruk niet te leggen op medelijden

Men is al gauw geneigd om medelijden te hebben met iemand die te maken heeft met een depressie. Toch is het belangrijk dat je dit juist niet doet. Dit geeft je dochter namelijk eerder het gevoel alsof ze zielig is en ook dat is niet prettig. Voor de juiste hulp bij depressie kun je het beste de hulp inschakelen van een expert. 

 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Kaas: de grootste trots van Nederland

Nederland staat bekend om molens, klompen en kaas. De eerste twee zijn een beetje...

Verschillende ideeën om je muur te versieren

Een mooie versierde muur kan een kamer veel kleur en warmte geven. Vraag je...

Sportief genieten van water bij het meer of op het strand

In de zomer is er niets lekkerder dan bij het meer of op het...

Brooks hardloopschoenen van een goede kwaliteit!

Ben jij nou een fanatieke hardloper? Dan moet je natuurlijk wel goede hardloopschoenen hebben....