Goedkoop zakelijk energiecontract scoren doe je met deze tips

Sinds een tijdje zitten de energieprijzen in de lift. Wanneer je over een eigen bedrijf beschikt en op zoek bent naar een nieuw contract omtrent zakelijke energie zul je het al gauw zien dat je vandaag de dag meer moet betalen voor zakelijke energie dan een paar jaar geleden. Helaas kun je niets aan die stijgende energietarieven doen. Wat je wel kunt doen, is ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk bespaart op extra kosten en dat je altijd het meest voordelige energiecontract van dat moment hebt. Hoe je dat doet, lees je in de tips in dit artikel.

Overstappen van energieleverancier loont altijd

Wat veel ondernemers bijvoorbeeld niet weten, is dat overstappen van energieleverancier altijd loont. Aan ieder energiecontract zit een einddatum. Dat is de datum waarop dat contract klaar is. Doe je echter niets dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke actietarieven; je betaalt gegarandeerd te veel wanneer je niks doet. Daarom is het belangrijk om over te stappen op het moment dat dat kan en mag. Houd de einddatum dus al vanaf het begin in de gaten zodat je precies weet wanneer je dat moet doen. Er zijn namelijk altijd wel ergens anders aanbiedingen en interessante kortingen te vinden, omdat zakelijke aanbieders altijd nieuwe klanten willen scoren. Ben je tevreden met het energiebedrijf waar je nu zit? Misschien kun je dan eens kijken of dat bedrijf wat voor je kan regelen wanneer je vertelt dat je van plan bent om weg te gaan. In sommige gevallen kunnen ze je tegemoet komen zodat je klant blijft.

Start met mkb energie vergelijken voor goede deal

Wanneer dat niet kan, is het altijd aan te raden om over te stappen. Niemand betaalt immers graag te veel voor zakelijke energie. Nu vraag je je misschien af waar je zo snel een nieuwe deal kunt vinden. Heel simpel: door te beginnen met mkb energie vergelijken. Op die manier weet je binnen no time waar je het meest voordelig uit bent. Ook is het een handige truc om zo meer te weten over de verschillende pakketten die je af kunt nemen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat dit veel tijd of energie kost. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig gebruik maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een handige online tool die op basis van jouw gegevens en wensen op zoek gaat naar meerdere passende deals. Omdat je hierbij altijd het meest complete aanbod te zien krijgt, weet je direct waar je het meest voordelig uit bent. En dat binnen slechts een paar seconden! Ideaal dus.

Stap niet te vroeg over naar andere leverancier

Overstappen en energie vergelijken loont dus altijd. Maar: je moet er wel rekening mee houden dat je nooit te vroeg over moet stappen. Een energiecontract beschikt namelijk niet alleen over een einddatum, maar ook over een opzegtermijn. De ene energieleverancier hanteert een opzegtermijn van drie maanden, terwijl die termijn bij de ander 30 dagen betreft. Houd van tevoren al goed in de gaten wat de opzegtermijn is, zodat je niet te vroeg de overstap maakt. Doe je dat wel? Dan ontvang je een opzegboete van de desbetreffende energieleverancier. Je hebt immers met dat bedrijf een afspraak gemaakt om voor een bepaalde tijd een pakket energie af te nemen. Op basis van die afspraak heeft het bedrijf energie ingekocht. Logischerwijs moet daar gewoon nog voor betaald worden. Dat levert jou dubbele kosten op wanneer je al bent overgestapt naar een ander energiebedrijf. Daarom is het verstandiger om pas over te stappen op het moment dat je opzegtermijn in is gegaan en voordat je einddatum verstreken is.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...