Even loskoppelen doe je zo

 

Soms moet je even alles loslaten. Je hebt het de afgelopen tijd druk gehad, je hebt veel heftige dingen meegemaakt, je bent een beetje uitgeblust of je hebt simpelweg een beetje rust nodig. Dat snappen we heel goed, iedereen heeft dat wel eens. Het is compleet normaal om je zo te voelen en daarom moet ook handelen naar deze situatie. Je moet er aan toegeven en iets vinden waarbij je je even goed kunt loskoppelen van alles dat moet. Al je verplichtingen komen later wel, het is nu even tijd voor jou en voor jou alleen. Maar hoe doe je dat dan, op zo’n ingrijpende manier loskoppelen? Dat dit nogal lastig voor je kan zijn begrijpen we goed, daarom gaan we je er in deze blog mee op weg helpen. Kom, dan gaan we samen aan de slag! 

Sporten

Sporten zorgt voor een hele unieke reactie in ons lichaam. Je lichaam staat onder stress, maar dat ervaart het totaal niet zo. Je hebt fysieke inspanning maar je hormonen handelen hier niet naar. Zo krijg je een grotere hoeveelheid dopamine en serotonine in je lichaam na en tijdens het sporten, maar zul je over het algemeen ook ervaren dat je simpelweg rustiger bent na het sporten. Daarnaast heb je, als je goed sport, even helemaal niets aan je hoofd. Denk bijvoorbeeld eens aan padel. Padel is een sport die in relatief korte tijd heel populair is geworden en dat is niet zonder reden. Het is super leuk en daarom moet je het zeker eens uitproberen. Kijk eens naar padel Eindhoven of Sloterdijk padel, het is er door het hele land en dat maakt het lekker makkelijk. Ook kun je heel fijn en snel online een baan en eventueel een racket reserveren. 

Reizen

Ook reizen stelt je goed in staat even flink tot rust te komen. Bij voorkeur ga je dan in je eentje op reis. Dit is confronterend omdat je op jezelf aangewezen bent en je uit je comfortzone moet, maar het is wel heel goed. Ook kom je vaak hele leuke mensen tegen, leer je veel over jezelf en over de wereld en ben je echt even weg van alles; zowel mentaal als fysiek ben je een flink eind verwijderd van je verplichtingen. Ga niet meteen 3 maanden in je eentje weg, maar probeer eerst eens een week of een paar dagjes. 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Wat zijn de mooiste portemonnees?

Een portemonnee is eigenlijk onmisbaar voor ieder persoon. Er zijn veel verschillende soorten en...

Een visvakantie Frankrijk: daar kom je tot rust!

Wil je er echt even helemaal tussenuit. Even niks anders doen dan lekker aan...

Zo kom je aan een technische functie!

Als je een technische specialist bent en ook een opleiding in de techniek afgerond...

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...