Een klein gehoorapparaat

Wanneer je door leeftijd of andere ongemakken minder goed begint te horen is dit natuurlijk niet prettig. Het is dan lastiger om een goed gesprek te voeren maar ook om de stemmen van bijvoorbeeld de televisie goed te kunnen verstaan. Vooral wanneer je in een gezelschap een gesprek voert is het lastig om door de omgevingsgeluiden heen het gesprek nog goed te kunnen volgen. Een fijne oplossing kan dan zijn om een hoortoestel aan te schaffen. Wanneer je nog niet zeker weet of dit bij je past is het handig om een afspraak te maken bij een audicien. Je kan dan langsgaan in de winkel, maar soms kan je ook de audicien thuis laten langskomen. Dit ligt er net een beetje aan wat je zelf fijn vindt. Het is namelijk al niet zo fijn voor sommige mensen, dus dan kan je het beter jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken. En voor sommige mensen voelt dat fijner thuis. 

 

Op je gemak voelen

Wanneer je dan een afspraak hebt met een audicien, kunnen ze meten hoeveel je nog kan horen. Dus ook kijken of je al een gehoorapparaat nodig hebt. Wanneer het blijkt dat je een gehoorapparaat nodig hebt om beter te kunnen horen, zijn er een aantal opties. Je kan dan samen met de audicien kijken welke optie het beste bij jou past. Er zijn namelijk gehoorapparaten met meer functies of juist simpelere varianten als je het ingewikkeld vindt.  Sommige mensen vinden het ook niet fijn als mensen zien dat ze een gehoorapparaat dragen. Vooral als je wat jonger bent, of het er gewoon niet zo mooi uit vindt zien. Daar is tegenwoordig een hele goede oplossing voor. En dat is een gehoorapparaat in het oor. Deze zijn heel klein en passen perfect in de gehoorgang. Hierdoor zijn ze helemaal niet opvallend en kan je deze dus onopvallend dragen. 

 

Verschillende functies

Wanneer je een gehoorapparaat in het oor wil, heb je ook een afspraak bij de audicien nodig. Er moet dan namelijk een afdruk van je oor gemaakt worden. Dit is namelijk nodig om het hoortoestel perfect in jouw gehoorgang te laten passen. Dit is namelijk bij iedereen net een beetje verschillend. Vervolgens kan je dan nog kiezen voor welk formaat en welke functies je graag op je gehoorapparaat wil. Omdat ze wat kleiner zijn, want ze moeten in je oor passen, gaat de batterij ook wat minder lang mee. De batterij is namelijk kleiner. Hier kan je dus zelf een keuze in maken, maar vaak kiezen mensen toch voor het gehoorapparaat in het oor omdat er veel voordelen bij komen kijken.   

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...