Diverse soorten boten

Lijkt het je leuk om het water op te gaan in je vrije tijd? Dan kun je ervoor kiezen om een boot te kopen of te huren. Lees hier meer over welke soorten boten er zijn en welke jij zou kunnen besturen.

Kleine boten

Een whaly boot, speedboot of kano zijn voorbeelden van kleinere voertuigen voor op het water. Je mag in Nederland zonder vaarbewijs een boot besturen die maximaal 20 kilometer per uur vaart, zo kun je dus alsnog varen met een boot die een elektromotor heeft. De boot mag dan ook maximaal 15 meter lang zijn. Mocht je sneller willen gaan dan 20 kilometer per uur kun je altijd overwegen om je vaarbewijs te halen. Dan kun je bijvoorbeeld ook een jetski kopen, wat erg avontuurlijk is en geschikt voor in de zomer. Zorg wel altijd voor een reddingsvest!

Grote boten

Ben je meer gefascineerd door grotere boten zoals schepen of cruises? Wat dacht je van een bezoek aan een cruise? Je kunt de wereld afreizen met een grote boot en zo stops maken in allerlei landen. Vaak kun je online een vakantie boeken waarbij je met een cruise allerlei landen bezoekt. De cruise is voorzien van alle gemakken, soms zit er zelfs een bioscoop of bijvoorbeeld een bowlingbaan in! Mocht dit buiten je budget liggen kun je ook een rondje maken op de pannenkoekenboot, waarbij je onbeperkt pannenkoeken kunt eten. 

Vaarbewijs

Wil je zelf een grote of snelle boot besturen? Dan kun je er voor kiezen om je vaarbewijs te halen. Dan mag je boten bedienen die sneller dan 20 kilometer per uur gaan en langer dan 15 meter zijn. In Nederland kun je een vaarbewijs halen voor kleine boten en voor grote boten. Allereerst zul je moeten beginnen met het vaarbewijs voor kleine boten, zodra je dit hebt gehaald ben je gecertificeerd om boten te besturen. Dit vaarbewijs is internationaal erkend, dus zelfs op vakantie kun je het water op! Hierna kun je nog kiezen voor een vaarbewijs voor grotere boten, mocht je de ambitie hebben om de scheepvaart in te gaan of gewoon een grote boot willen besturen.

Conclusie

Of je nu een ritje maakt op een boot om pannenkoeken te eten of hem zelf wil besturen, het water is fascinerend! Zorg in elk geval dat je je reddingsvest bij je hebt, mocht je voor een snellere boot kiezen. Veiligheid staat voorop. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt die aansluit bij jou als persoon.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Een echte smalle hoge kerstboom voor elk huis!

Wil je een echte smalle hoge kerstboom in huis halen? Dan ben je bij...

Camping Italie is genieten van ”La dolce vita”

Italië is het favoriete vakantieland van heel veel mensen. Je kunt hier ieder jaar...

Hou je van grillen? Zo kies je de beste grillplaat!

Als je van barbecueën houdt, dan is een goede grillplaat onmisbaar in je keuken....

Zo voorkom je dat er bij jou thuis wordt ingebroken tijdens de donkere maanden

De R zit weer In de maand, en dat betekent dat het aantal woninginbraken...