De voordelen van het gebruiken van eiwitpoeder

De laatste tijd is fitness, een gezonde levensstijl, steeds meer on trend. Whey eiwit behoort zelfs tot een van de best verkochte voedingssupplementen wereldwijd. Eiwitten zijn namelijk essentieel voor het lichaam, zonder zouden we zeker niet in staat zijn om spieren op te bouwen of juist het repareren van schade aan het weefsel. Hoewel misschien eiwitpoeder voornamelijk gebruikt wordt door bodybuilders, krachtsporters en gewoon fitness fanaten kan vrijwel iedereen profiteren van het gebruik van hoogwaardig eiwit poeder. Het is makkelijk en snel te bestellen bij house of nutrition. Zo heb je het binnen mum van tijd in huis.

Wat is whey eiwit?

Whey eiwit, eiwitpoeder of melkwei is een natuurlijk bestanddeel wat zoals de naam het al zegt voornamelijk bestaat uit melk. Voordat we de technologie hadden om de caseïne eiwitten en whey proteïne uit de melk te scheiden was whey een bijproduct van de kaas en melk productie.

Vloeibare whey wordt namelijk opgedroogd zodat dit toegepast kan worden in verschillende voedingsproducten. Omdat de meeste lactose uit de melk in de vorm van caseïne wordt verwijderd uit de whey, heeft whey een ontzettend laag gehalte lactose en juist een grote hoeveelheid eiwitten.

Proteine poeder en eiwitrepen gaan als warme broodjes over de toonbank en dat is zeker niet gek. Er zitten namelijk allerlei essentiële aminozuren in die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. In het dagelijksleven heeft ons weefsel namelijk wels eens te maken met slijtage. De aminozuren zijn eigenlijk onmisbaar bij de reparatie hiervan en dus ook het herstel van botten, cellen en weefsel.

De voordelen

Iets wat vrij bekend is, is dat je spiermassa afneemt naarmate je ouder wordt. Whey proteine bevordert de spiergroei. Dat is niet alleen handig om er zo afgetraind uit te zien maar ook voor later in je toekomst.

Whey proteine kan ook nog eens helpen bij mensen met diabetes type 2. Diabetes type 2 is een chronische ziekte die het leven negatief kan beïnvloeden. Whey proteine is erg effectief gebleken om de bloedsuikerspiegel onder controle te krijgen. Whey proteine vermindert ook nog eens de stevige trek of eigenlijk hongeraanvallen die veel mensen krijgen na intensief sporten of gewoon uit het niets. Dit is natuurlijk ook erg handig als je bezig bent met afvallen of juist om je dieet aan te passen in iets gezonders. Als laatste zorgt whey proteine ervoor dat je je spiermassa vast houdt, voornamelijk als je niet aan het trainen bent.

Share

Recente Blogs

Wat is daytrading?

Wat is Groeii?

Leuk om te lezen

De voordelen van een DNA test

Waar het voor het ene stel een wonder is, kan het voor het andere...

Wat is daytrading?

Mensen die aan daytrading doen zijn constant bezig met het kopen en verkopen van...

Wat is Groeii?

Bij Groeii kunnen kinderen terecht met leerproblemen. Ze kunnen moeite hebben om dingen te...

De start van een bedrijf

We doorlopen school en volgen gedurende onze opleidingen vaak ook één of meerdere stages....