De voordelen van een DNA test

Waar het voor het ene stel een wonder is, kan het voor het andere stel toch best wel schrikken zijn om erachter te komen dat ze in verwachting zijn van een kindje. De beslissing om een kindje te houden is in principe voor niemand vanzelfsprekend, al voor de een dus meer dan voor de ander. Je word je opeens heel bewust van het leven dat je leidt, en met wie je het kindje krijgt is ook opeens heel belangrijk. Zeker wanneer er al moeilijkheden in een relatie zijn, kan het heel lastig zijn om erachter te komen dat er een kindje geboren gaat worden. Soms is het voor de gemoedrustprettiger om een DNA-test te doen. Hier zijn een paar voordelen van het afnemen van een DNA test.

Biologische vader

Hoewel het voor de vrouw bijna vanzelfsprekend is dat zij de biologische moeder is, kan dat voor de vader heel anders liggen. De twijfel of de baby van jou (als vader) is, is een van de lastigste dingen waar je tijdens een zwangerschap mee kan zitten. Het beïnvloed de relatie, maar ook de band met het ongeboren kind. Het doen van een DNA-test kan hier onwijs bij helpen. Hoe sneller je erachter komt of je de biologische vader bent of niet, hoe beter. En ook heeft het op lange termijn veel nut, als de band tussen vader en moeder niet goed is, is het voor de voogdij heel belangrijk dat het bewezen is dat de vader de biologische vader is.

Prenatale zwangerschapstest

Hoe vroeger hoe beter, gelukkig is het mogelijk om een prenatale test te doen. Dit houdt in dat er aan de hand van DNA al gekeken kan worden naar de relatie tussen vader en kind, ook al is de baby nog niet geboren. Wat prettig is aan een prenatale DNA-test is dat het ongevaarlijk is voor het kind, het wordt namelijk getest via het bloed van de moeder.

Focus op baby

Wanneer de uitslag van de DNA-test er is, kan de focus gelegd worden op de baby. Dit geldt eigenlijk voor elke omstandigheid en dus ook als de man niet de biologische vader blijkt te zijn. Hoe vervelend dat ook is, het antwoord is er, en vanaf daar kan verder gekeken worden. Al is het ook belangrijk om de impact van de uitslag niet te onderschatten, het kan voelen als erop of eronder, maar in de meeste gevallen komt het goed, al helemaal als de test vroeg wordt gedaan.

 

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Wat is letselschade en wat komt erbij kijken?

Letselschade kan mentale of fysieke schade zijn als gevolg van een ongeluk. Denk bijvoorbeeld...

Top 5 vakantiebestemmingen in Nederland + leuke tips!

Nederland is een land vol contrasten, en dat maakt het juist zo leuk om...

Goedkoop zakelijk energiecontract scoren doe je met deze tips

Sinds een tijdje zitten de energieprijzen in de lift. Wanneer je over een eigen...

Dit mag niet ontbreken in het paaspakket voor je werknemers

De feestdagen zijn het perfecte moment om je werknemers te bedanken voor hun harde...