De juiste trailer voor elk product

Transport is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Heel vroeger werden alle producten plaatselijk gemaakt over verbouwd, inmiddels is het niet meer dan normaal dat je gebruik maakt van producten die van de andere kant van de wereld komen. De transport gaat over de weg die de producten afleggen. Van punt A naar B worden de producten op allerlei verschillende manieren vervoerd. De vrachtwagen is een van de meest gebruikelijke middelen en deze is ook verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, gebaseerd op het product dat vervoerd wordt, en de hoeveelheid waarin het product vervoerd wordt. Hier een aantal soorten trailers die gebruikt kunnen worden voor transport.

Licht transport

Voor licht transport wordt er vaak een bakwagen gebruikt. Deze is net iets groter dan een bestelbus maar is wendbaarder dan een vrachtwagen. Vaak wordt deze bus gebruikt voor relatief kleine afstanden en is handig voor bijvoorbeeld producten vervoeren in steden.

Zwaar transport

Voor zwaar transport kunnen verschillende soorten trailers worden ingezet, afhankelijk van de producten die bijvoorbeeld temperatuurgevoelig zijn.

Een huifttrailer

Deze vrachtwagen trailer wordt het meeste gebruikt voor producten die niet temperatuurgevoelig zijn. De zijkanten zijn niet flexibel dus er kan alleen via de achterkant gelost worden.

Tautliner

Het voordeel van deze trailer is dat er flexibele zijkanten aanwezig zijn. Daarom is dit een van de meest gebruikte trailers. Er kan namelijk ook aan de zijkant gelost worden wat in het geval van zware producten handiger is omdat deze moeilijker verplaatsbaar zijn.

Koeltrainer

De naam zegt het al: in deze trailer kunnen producten vervoerd worden die temperatuurgevoelig zijn. Het wordt veel gebruikt voor het vervoeren van voedsel. Er zijn verschillende koelstanden mogelijk, dus producten die licht gekoeld moeten worden zijn geschikt maar ook vriezen is mogelijk in deze trailer. Daardoor is deze trailer heel breed inzetbaar.

Combi trailer

Deze trailer is een dubbele, daardoor is het mogelijk om een grote vracht te vervoeren. Ook is het door de twee verschillende delen relatief flexibel. De trailer wordt vaak gebruikt voor grote afstanden.

Waar moet je opletten bij het vervoeren van producten?

Het is belangrijk dat de juiste trailer wordt gekozen voor de juiste producten. Voor meer informatie is het vaak mogelijk om een offerte aan te vragen. Vaak is er keuze uit meerdere trailers die voordelen en nadelen hebben. Kiezen gebeurt niet alleen op basis van de producten die houdbaar blijven bijvoorbeeld, maar ook op basis van de manier waarop er gelost kan worden en hoe wendbaar de trailer is en of er grote afstanden gemaakt kunnen worden.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Zo zorg je voor een onvergetelijke avond met je bedpartner

Terwijl de ene persoon waarde hecht aan een vaste partner en ook alleen daar...

Kerstpakketten voor ieder bedrijf

Voor het personeel is het belangrijk om in de maand december waardering vanuit het...

Wat kan je met marketing automation?

Wil je efficiënter werken en je marketing meten en verbeteren? Dan is marketing automation wellicht iets...

Waarom water drinken zo belangrijk is!

Je lichaam bestaat voor wel meer dan 60 procent uit water. Elke dag voldoende...