3 tips voor het plannen van je wereldreis

De wereld over reizen. Voorlopig zit dit er helaas niet in. In veel landen gaat het nog verre van goed wat betreft corona, en landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland zijn voorlopig nog gesloten voor toeristen. Een zorgeloze wereldreis kan hopelijk in 2022 weer. Gelukkig gaat dat sneller dan je denkt. Daarnaast heeft een wereldreis best wat voorbereidingen nodig. In deze blog vertellen we waar je rekening mee moet houden als je op wereldreis gaat.

  1. Locatie en timing

Wil je een langere reis maken? Misschien wil je wel naar verschillende continenten gaan. Het is belangrijk om eerst te bepalen naar welke landen je graag zou willen gaan. Daarna is het goed om je te verdiepen in deze bestemmingen. De meeste landen hebben een periode in het jaar waarbij ze het beste te bezoeken zijn. In deze maanden vermijd je het regen en eventuele orkaan seizoen. De seizoenen in elk land kunnen ook heel anders lopen dan in Nederland, dus het is goed om je hier van tevoren in te verdiepen. Op basis van de weersvoorspellingen kan je een goede volgorde en route voor jezelf uitstippelen.

 

  1. Visum

Wanneer je alleen nog maar in Europa hebt gereisd zal je hier niet veel van gemerkt hebben, maar voor heel vee landen heb je een visum nodig om het land binnen te komen. Het ene visum is makkelijker te verkrijgen dan het andere visum. Wil je een Visum Thailand? Deze kan je van tevoren regelen, maar ook bij aankomst. Dit is een visum voor 30 dagen. Wel is het belangrijk dat je een uitreisticket hebt binnen deze dagen. Anders kan je visum geweigerd worden. Ook zou het kunnen dat je op het vliegveld geweigerd wordt als je geen retourticket binnen het termijn van 30 dagen hebt. Om stress te voorkomen kan je van tevoren al een visum aanvragen. Wil je naar China? Dan gelden er weer hele andere regels. Ook een Visum China kan je van tevoren regelen.

 

  1. Kosten

Een wereldreis kost veel geld, maar hoe duur het wordt ligt vaak aan je bestemming. Zo kan je in Zuidoost-Azië gemakkelijk leven van €1000 per maand, terwijl je in Zuid-Amerika een stuk meer geld nodig hebt. Bedenk daarom goed hoelang je ongeveer in een bepaald land wilt blijven. Het ligt er natuurlijk ook aan welke activiteiten je daar wilt gaan doen en hoe luxe je wilt leven. Wanneer je minder tijd hebt kan je vaker het vliegtuig nemen, maar dit is vaak een stuk duurder dan een lange busreis. Maak van tevoren een financieel plan en zorg dat je voldoende geld hebt op het moment van vertrek. Het liefst wil je eigenlijk wat meer budget hebben, zodat je altijd een buffer heb voor onverwachte omstandigheden.

Share

Recente Blogs

Leuk om te lezen

Waarom uitbesteden van linkbuilding jouw website naar de top kan brengen

Heb je ooit gedacht aan het uitbesteden van linkbuilding om jouw website te verbeteren?...

Wat is datacenter koeling en waarom is het belangrijk?

Als je ooit de kans hebt gehad om een datacenter te bezoeken, dan weet...

De waarde van huisverbetering

Je hebt misschien al gehoord van het gezegde "er is geen plaats zoals thuis"....

De ins en outs van een transitievergoeding berekening onthuld

Heb je ooit gehoord van een transitievergoeding, maar je weet niet zeker wat het...